AL-KO Mammut mover

bovag lid

truma
Service Point

 

Service Partner


 

 

 

 

Deze mover kost
inclusief Premium accupakket en
montage € 2.435,-


Totaalprijs AL-KO Mammut M inclusief Premium Accupakket en montage € 2.435,-

Dit totaalpakket bestaat uit:

AL-KO Mammut M

Premium accupakket

Volautomatische lader

Montage

Uitleg en instructie van het geheel

Totaalgewicht 55 KG

Klik HIER voor een OFFERTE aanvraag
of bel 0493 34 27 22


AL-KO AMS Mammut

De ALL-KO AMS Mammut is het caravan-rangeersysteem van AL-KO. De krachtige Mammut heeft de modernste technologie en zodoende is probleemloos en nauwkeurig rangeren mogelijk van caravans. De
AL-KO mover kan een caravan tot een maximaal gewicht van 2250 kg in beweging brengen en u kunt, zoals bij elk kwalitatief hoogwaardig merk, vertrouwen op de door de fabrikant afgegeven specificaties.

Er zijn enkele duidelijke verschillen tussen de Mammut en movers van andere merken. De afstandsbediening beschikt over een joystick, de mover is in een aluminium behuizing gebouwd en u verliest met de Mammut model M geen bodemvrijheid.

Het wendbare en krachtvolle rangeersysteem met een totaalgewicht van slechts 29 kilo bij het model M (boveninbouw) is met afstand het lichtste in zijn klasse. Volgens de fabrikant heeft de mover een voordeel door de ongecompliceerde, comfortabele eenhandsbediening, evenals een traploze snelheidsregeling en een traploze besturing middels een joystick. De revolutionaire en tot heden enige afstandbediening met joystick is ergonomisch gevormd. De fabrikant geeft aan deze zeer goed in de hand ligt. De joystick maakt exact manoeuvreren mogelijk, de mover is eenvoudig te bedienen met in totaal slechts 4 knoppen. Twee knoppen met de functie voor het aandrukken van de rollen en twee knoppen voor het weer terugzetten ervan. Soms is het nodig om voor het sturen de joystick in de middenpositie terug te laten komen.


Door de joystick zijn de snelheid en de bochten bij de aanloop traploos regelbaar. Een Softstart- en Softstop-funktie voor een zacht aanrijden en stoppen maken eenvoudig rangeren op een kleine ruimte mogelijk. Het systeem kan op de plaats 360 graden draaien. Het aankoppelen aan het trekkende voertuig is makkelijk te realiseren. Het systeem beweegt de caravan traploos met een maximale snelheid tot 0,5 km/u (14 cm/s). De mover werkt op hellingen tot 28 procent. De mover werkt ook als een rem, hij rijdt niet terug op een helling. Het overwinnen van hoogteverschillen tot 4 centimeter is geen probleem.

Het aandrukken en afhalen van de robuuste aandrijving aan de wielen van de caravan gaat automatisch per druk op de knop van de afstandsbediening.

De AL-KO mammut is beveiligd op een unieke wijze tegen ongeoorloofd gebruik. De afstandsbediening moet over een in disselafdekking geïntegreerde sensor worden gehaald. Dan pas wordt de mover geactiveerd en kunnen de aandrijfrollen op de wielen van de caravan aangedrukt worden. Als het systeem 100 seconden niet gebruikt wordt, gaat het automatisch uit.
Het rangeersysteem is van een beschermkap voorzien. Deze kap is gemaakt van hoogwaardig aluminium en is kompact en elegant. De kap beschermt de motoren en elektronica voor spatwater en steenslag. Zelfs zouthoudende vochtigheid, oliën, benzine of UV-stralen kunnen de kompleet afgeschermde en daardoor corrosievrije aandrijving niets doen. Door de bescherming zijn lange stallingtijden in de winterstalling of in de zomer op de camping geen probleem. De elektronica is beschermd tegen condens, dus ook temperatuurverschillen beïnvloeden de functionaliteit niet.U kunt er voor kiezen om bij elk aanschakelen van de afstandsbediening een oerkreet te laten horen, deze functie kan ook uitgezet worden.

Boven- of onderinbouw

Er zijn twee modellen AL-KO Mammut movers. De onderinbouw variant is niets anders dan alle andere movers. Er is een montagestang nodig die onder het chassis loopt. U raakt zodoende ongeveer 5 centimeter bodemvrijheid kwijt. De boveninbouw variant (model M) heeft deze stang niet onder het chassis lopen, u heeft dan de maximale bodemvrijheid. Doordat er een patent is afgegeven, is AL-KO de enige fabrikant die dit mag aanbieden.


De caravans vanaf 2009 met AL-KO chassis hebben vaak een ingestanste M (van Mover of van Mammut). Deze chassis zijn voorbereid voor montage van een boveninbouwmover. De Al-ko Mammut mover boveninbouw is dan direct te monteren aan het chassis. De mover wordt eenvoudig aan de beide chassisbalken in rijrichting voor de as geïnstalleerd. De montage is alleen mogelijk indien de gaten op het chassis vrij te bereiken zijn. Bij sommige Fendt caravans met verlaagde instap voor de wielen kan dit een probleem zijn.

Indien het chassis niet van een ingestanste M is voorzien, dient u de Mammut onderinbouw aan te schaffen. Deze wordt met een dwarsbalk aan het chassis bevestigd. De oorspronkelijke bodemvrijheid vermindert daardoor met circa 5 centimeter, dus met ongeveer de maat van de dwarsbalk.

Montage en levering

Elke AL-KO mammut mover wordt in de fabriek getest, u zult daarom bij levering van een AL-KO mammut mover sporen vinden van de bevestiging op de testopstelling. De afstandsbediening dient u echter wel te koppelen met de motoren. U kunt dit doen voordat u de mover gaat monteren, maar let op, de motoren beschikken over een gyroscoop en weten dus wat boven en onder is. U dient elke motor juist te positioneren, alsof ze al gemonteerd zijn. De montage van het model M (boveninbouw) is eenvoudig. De motoren zijn snel te bevestigen. U dient de kabels naar de accu te trekken en daar op aan te sluiten. De elektronica zit in de motorunit en er is dus geen besturingskast.

Garantie

De AL-KO Mammut mover wordt geleverd met 5 jaar garantie. Deze garantie is Europees en alleen van toepassing als u de mover gekocht heeft bij een officieel verkooppunt van AL-KO. Indien u een probleem heeft met de mover, kunt u langs een AL-KO servicepunt rijden en daar de mover laten repareren. Bij de levering zit een boekje met alle servicepunten in Europa, u kunt deze lijst ook vinden op internet. Het doel van de serivcepunten is om u zo spoedig mogelijk weer de mover te laten gebruiken. Indien een motor vervangen dient te worden, dienen ook de kabels naar de accu vervangen te worden. Het is voor het serivcepunt of dealer onmogelijk om te bepalen of de mover door misgebruik defect is (bijvoorbeeld door waterschade), de beschermkap mag immers niet losgehaald worden. U dient de kosten van de reparatie te betalen en krijgt deze teruggestort van het reparatiepunt indien uw claim terecht is.


 • Automatische uitschakeling na 100 seconden
 • Piekstroom 120A
 • Aandrukken rollen geschiedt elektrisch
 • Ruststroom max. 5 mA
 • NOODSTOP bij helling indien de joystick wordt losgelaten
 • CAN-BUS-aansluiting
 • Op de plaats 360 graden ronddraaien mogelijk
 • Diagnosemogelijkheid in de caravan
 • Maximale snelheid 0,5 km/u
 • Robuuste bandvriendelijke aandrijfrollen
 • Traploze snelheidsregeling via joystick
 • Spat- en zoutwaterwaterbeschermd
 • Traploze besturing via joystick
 • LED-display met diverse functies
 • Noodvoorziening om rollen terug te zetten d.m.v. 13mm dopsleutel

Technische gegevens

Technische gegevens: Boveninbouw M Onderinbouw
Inbouw in rijrichting voor de as voor + achter de as
Eigengewicht 29 kg 36 kg
Maximale bodemvrijheid ja nee, 5cm extra (door dikte van de montagestang)
Maximale toelaatbaar trekgewicht 2,25 ton 2,25 ton
Maximale stijgingshoek bij 2,25t: 13 % bij 2,25t: 13%
bij 1,80t:16% bij 1,80t: 16%
bij 1,20t: 28% bij 1,20t: 28%
Softstart en Softstop ja ja

 

Premium Accupakket
26 Kg
Op het accupakket verlenen wij u 24 maanden garantie!

Accu VDC31M Calcium semi tractie 105 Ah Voac Maintenance Free (VMF)

VMF accu’s worden gemaakt van de beste materialen met behulp van computergestuurde apparatuur en volledig volgens de ISO normering.
De accu’s van VMF zijn een absolute aanrader zeker vanwege het feit dat u de accu in de stalling gewoon kunt laten zitten zonder belading.
Doordat de platen van de VMF accu's gemaakt zijn volgens een nieuwe technologie waarbij calcium gebruikt wordt, zijn de onderhoudsvrije
accu's van VMF uitermate geschikt voor caravans.

-Volledig onderhoudsvrij (makkelijk en veilig)
-Kan meer dan een jaar buiten werking kunnen worden opgeslagen zonder vermogen te verliezen
-Deep-cycle accu kan tot 80% ontladen worden. (ideaal voor de winterstalling)
-Acculader LBC 512 volledig automatische acculader en druppellader in één.

De nieuwste generatie LBC lader! De LBC 512 is een volledig automatische acculader en druppellader in één. Door deze eigenschap is permanente aansluiting mogelijk. Ideaal dus mocht de accu voor langere tijd niet gebruikt worden, bijvoorbeeld tijdens een winterstalling. Ook perfect geschikt voor inbouw, aangezien de verbinding niet verbroken hoeft te worden tijdens belasting van de accu. Door de switch-mode techniek is deze lader licht en gebruiksvriendelijk.

-Geruisloos door mechanische koeling (geen ventilator aanwezig)
-Compact en licht
-Verlengt de levensduur van uw accu en onderhoud deze beter dan welke andere acculader dan ook

Stopcontact 230v

Er wordt een extra 230v stopcontact met randaarde gemonteerd voor de aansluiting van de acculader.
Dit garandeert een optimaal veilige werking van de acculader onder alle omstandigheden.

Accubak

De accu wordt gemonteerd in een CE goedgekeurde accu bak. Hierdoor is de accu optimaal beschermd.

Mobiel pakket 12 volt aansluiting (meerprijs € 100,--)
Het accupakket aangesloten op de 12 volt boordspanning. Op deze wijze kunt u zonder de toevoer van 230 volt of stroom vanaf de auto, uw 12 volt verlichting, waterpomp, toiletspoeling gebruiken (ook prettig als de stroom op de camping uitvalt).
Tevens wordt de caravanaccu geladen tijdens het rijden.

Montage
Op de montage verlenen wij u 60 maanden garantie!

De montage van het accupakket wordt met de grootst mogelijk zorg omgeven, we hebben immers te maken met 230 volt wisselspanning en 12 volt gelijkspanning circuits met hoge stroomdoorvoer. Dit wordt door een specialist aangesloten aangezien de bedrading niet alleen binnen in de caravan maar ook aan de buitenzijde onderhevig is aan diverse omstandigheden.

- Montage mover
- Montage centrale regelunit (computer)
- Bij de mover wordt er een veiligheidsstekker/hoofdschakelaar op de dissel/ in de caravan gemonteerd (conform inbouw eisen van de mover leverancier, zonder deze beveiliging vervalt elke aanspraak op garantie!)
- Alle stroomdraden worden keurig weggewerkt in speciale stootvaste leidingen, dit om beschadigingen tegen te gaan
- Optimale afstelling van het geheel, maakt nastellen overbodig

Op de montage verlenen wij u 60 maanden garantie!

Uitleg en Instructie

Op het moment dat u uw caravan komt ophalen krijgt u een duidelijke instructie over de werking van de mover, met praktische tips en adviezen om jarenlang te kunnen genieten van deze fraaie mover.

Totaalprijs AL-KO Mammut M inclusief Premium Accupakket en montage € 2.435,-

Klik HIER voor een OFFERTE aanvraag
of bel 0493 34 27 22

Prijzen, uitvoering en accessoires onder voorbehoud. Technische veranderingen in constructie, kleur en uitvoering, zover technisch noodzakelijk geacht, worden voorbehouden. Wijzigingen en (druk)fouten voorbehouden.

accupakketacculader

Premium Accupakket

Wij monteren uitsluitend de beste accu met een capaciteit van 105 Ampere/Uur welke u in de stalling gewoon kunt laten zitten zonder belading.Gewicht 26 KG

Acculader LBC 512 volledig automatische acculader en druppellader in één.

Stopcontact 230v

Accubak


OPTIMA ACCU YTS 4.2 55AH

Power Pack

Nieuw lichtgewicht Power Pack ...
Lithium, licht van gewicht Power Pack van Kronings (12V/50A)
Kronings super lichtgewicht power pack vermindert het gewicht tot
5,2 kilo inclusief 12V/5A digitale lader.
Geschikt voor caravans tot 1.600 kilo - 45 minuten. rangeertijd 

 

     


 

focwa-lid

focwa-pack-keuring

Service PointService point     
 
kies-voor-zekerheid
 
 
Van den Heuvel Caravantechniek - Loon 34 - 5757 AC Liessel - T. 0493 342722 - F. 0493 343433 - info@caravantechniek.nl