Caravan schadeherstel

bovag lid

truma
Service Point

 

Service Partner


 

 

Caravan Schadeherstel.

Bij ons kunt u terecht voor alle schades aan uw caravan ongeacht bij welke verzekeringsmaatschappij u verzekerd bent.


Wij hebben het caravan repair concept van HBC in huis.
Dit systeem is ontwikkeld om de schadelast van de geprofileerde caravan/camperwand te beperken.

Waarom de gehele zijkant van een caravan vervangen enkel wegens een kleine deuk? Het is zowel tijdrovend evenals zeer duur.
Met dit Caravanwand herstelsysteem krijgt u een perfecte afwerking door het speciaal ontworpen systeem om geprofileerde wanden onzichtbaar te herstellen, waarbij HBC system 10 jaar garantie geeft.

Ervaring en opleiding is een goede garantie
Een goede reparatie valt of staat met degene die de reparatie uitvoert.

Schadeherstel

Een schade aan de opbouw van een caravan loopt al snel flink in de papieren. Door de afwijkende, geavanceerde bouwwijze met sandwichpanelen, aluminium en hoogwaardige kunststoffen laat een schadegeval aan een caravan zich niet vergelijken met een (plaat)schade aan een auto.

De caravan hiernaast heeft tijdens een inhaalmanoeuvre even contact gemaakt met de wielen van de vrachtauto er naast. Het resultaat lijkt alleen een beschadigd luik en wat deuken in de beplating.

Nadere inspectie leert ons dat ook de constructie rondom het luik beschadigd is. Om deze schade goed te kunnen herstellen wordt dan ook de gehele zijwand van de caravan vervangen. Het herstel van een schade aan een caravan is dan ook werk voor ons specialisten. Wij zijn dan ook niet voor niets aangesloten bij de FOCWA en BOVAG.

 

De extra zekerheden die u bij ons geniet

Uitgebreide garantie
Bij ons (als FOCWA lid) krijgt u op het schadeherstel twee volle jaren FOCWA-garantie op de kwaliteit van het schadeherstel, met mogelijkheid tot uitbreiding naar vier jaar (zie de voorwaarden in het garantiebewijs).

Extra Service
Bent u verzekerd bij:
Europeesche Verzekeringen
Allianz Nederland
Unigarant NV of
London Verzekeringen N.V.

Dan kunt u bij schade rekenen op:

- extra service in de vorm van een snelle schadeafhandeling
- gratis transport van de caravan binnen een straal van 50 km
- 2+2 jaar garantie (raadpleeg de voorwaarden)

Voorwaarden 2 + 2 jaar garantie
De garantieperiode kan, onder onderstaande voorwaarden, worden verlengd van 2 naar 4 jaar als:

a. het herstel van de schade moet zijn verricht conform het expertiserapport.
b. uw caravan of camper dient jaarlijks door ons te worden goedgekeurd volgens de PACK-eisen (Periodieke Aanhangwagen en Caravan Keuring). Daarbij dient tevens de schadereparatie te worden gecontroleerd. Als bewijs hiervan dient na de keuring en de controle van de schadereparatie dit garantiebewijs te zijn afgestempeld door het FOCWA caravanherstelbedrijf.


De constructie van een caravan

De moderne caravan is geconstrueerd uit hoogwaardige materialen. De vloer, de wanden en het dak worden gebouwd in een sandwich-constructie. De buitenwanden bestaan uit een dunne aluminium of kunststof plaat welke is verlijmd op een houten frame gevuld met hoogwaardige isolatiematerialen. Aan de andere kant wordt een plaat triplex gelijmd. Door de verschillende verlijmde lagen onder druk samen te persen ontstaat een zeer sterke en lichte constructie.

Een nieuwe trend is het toenemende gebruik van kunststof. Steeds vaker is het voor- of achterpaneel van de caravan voorzien van een kunststof (polyester) paneel. Ook worden meer caravans metkunststof zijwanden uitgevoerd. De vloer wordt ook als sandwich-constructie vervaardigd met gebruik van verschillende diktes (geïmpregneerd) triplex.

Het caravandak kent verschillende sandwich-constructies waarbij de dakplaat er 'los' boven op wordt gelegd of geheel wordt verlijmd met de onderlaag.

Omdat een stevige hagelbui de aluminium dakplaat tot een poffertjespan kan omtoveren worden nu ook dakplaten uit kunststof (GVK) en aluminiumlaminaat (AluFiber) gebruikt welke veel minder gevoelig zijn voor de inslag van hagelstenen.

Het herstel van een grote schade

Een grote schade, zoals u hiernaast ziet, kan inhouden dat een complete zijwand, een deel van de vloer of het dak moeten worden vernieuwd.

Een dergelijke, ingrijpende operatie vereist een hoge deskundigheid en goede uitrusting van het bedrijf dat de reparatie uitvoert. Dergelijke reparaties zijn vaak zeer arbeidsintensief.

Zo moeten bij het vernieuwen van een zijwand alle doorvoeren (ramen, roosters, deur en serviceluik) worden uitgebouwd. Ook het lijstwerk rondom dient zorgvuldig te worden verwijderd.

Omdat de alumiumplaat van de zijwand uit 2 delen bestaat, kan soms worden volstaan met het vernieuwen van alleen het beschadigde deel. Is de beschadiging doorgedrongen tot in het
interieur, dan moet ook hier het meubilair etc. worden uitgebouwd en waar nodig worden vernieuwd.

Bij het bestellen van nieuwe onderdelen krijgt het schadeherstelbedrijf te maken met ( lange) levertijden. Zo komt het regelmatig voor dat onderdelen slecht leverbaar zijn, waardoor het weken en soms wel maanden kan duren voordat de onderdelen binnen zijn en de schade kan worden hersteld.

Na het vernieuwen van de beschadigde delen, dienen alle uitgebouwde en gedemonteerde delen weer te worden teruggebouwd. Hierbij is een goede afdichting noodzakelijk om het indringen van vocht tegen te gaan. Het zal duidelijk zijn dat dit kostbare reparaties zijn. U kunt derhalve eigenlijk niet zonder een goede caravanverzekering die deze kosten dekt.Het herstel van een kleine schade

Door de hoge kosten van vernieuwen van buitenwanden (beplating) is naar een methode gezocht om kleinere schades te kunnen repareren zonder dat het betreffende deel in zijn geheel dient te worden vervangen.

Tegenwoordig is er een goede oplossing gevonden voor het herstellen van deze kleinere schades. Schadeplekken, zoals scheuren, gaatjes en deuken, worden bewerkt met behulp van een
speciale mal die dezelfde structuur heeft als het plaatwerk van de caravan. De mal wordt op een speciale plamuur op de schadeplek aangebracht en daarna wordt de schadeplek behandeld en gespoten. Na de behandeling ziet de caravan er weer puntgaaf uit. Omdat geen nieuwe caravanbeplating hoeft te worden besteld, kunnen reparaties middels deze methode al binnen enkele dagen gereed zijn.

De verzekeraars vergoeden over het algemeen de reparaties die met deze techniek worden uitgevoerd, als de caravan casco (all-risk) is verzekerd. Het schadeherstelbedrijf kan de schadeafwikkeling rechtstreeks met de verzekeringsmaatschappij afwikkelen zodat u hier zelf geen omkijken meer naar hebt.


Wij regelen het voor U

Als u schade heeft aan uw caravan dan moet er van alles worden geregeld. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de schademelding, schadetaxatie, reparatie, garanties, betaling, etc. Om u al deze zorgen uit handen te nemen, kunt u met ons contact opnemen. Wij zijn aangesloten bij Caravan Schade Select.

1

De deelnemende verzekeraars zijn:

3
Europeesche Verzekeringen

2
Allianz Nederland Schadeverzekering

5
Unigarant NV

4
LONDON Verzekeringen

Voor meer informatie:

Van den Heuvel Caravantechniek

Loon 34
5757 AC Liessel
Tel. 0493 342722

www.caravantechniek.nl
E-mail: info@caravantechniek.nl

Openingstijden:
ma t/m do: 09:00 - 18:00
vr: 09:00 - 17:00
za: 09:00 - 12:00


focwa-lid

focwa-pack-keuring

Service PointService point     
 
kies-voor-zekerheid
 
 
Van den Heuvel Caravantechniek - Loon 34 - 5757 AC Liessel - T. 0493 342722 - F. 0493 343433 - info@caravantechniek.nl