Nuttige info

bovag lid

truma
Service Point

 

Service Partner


 

 

Water

let er op dat U Uw aftap en kranen van Uw watersysyteem goed open zet, laat ze evt. openstaan gedurende de stallings periode.
Hierdoor kan het systeem goed drogen en voorkomt U schade aan oa. de boiler.

Banden

Net als onder de auto, zijn ook de banden van een kampeermiddel van levensbelang voor een goed contact met de weg. Zorg daarom dat de banden altijd op de juiste spanning zijn. Zo zal uw kampeermiddel beter remmen, minder slingeren, minder kans hebben op een klapband of slijtage en bovendien zuiniger rijden. Want een auto of kampeermiddel met een te lage bandenspanning verbruikt meer brandstof dan nodig is.
De juiste bandenspanning van uw kampeermiddel staat in het instructieboekje. Overigens zal de bandenspanning van uw kampeermiddel vaak aanzienlijk hoger liggen dan bij een autoband.

Stikstof

U kunt de banden van uw kampeermiddel of aanhanger ook vullen met stikstof. De banden lopen dan veel minder snel leeg en bij hogere temperaturen (b.v. bij lange ritten over de snelweg) zet stikstof minder uit, waardoor de banden minder verhit raken.

Belading

Goed inpakken is een kunst. Met een goed beladen camper, aanhanger of vouwwagen neemt u veilig deel aan het verkeer en bent u geen gevaar op de weg. Helaas staat de manier van laden en het checken van het gewicht nog steeds niet hoog op het prioriteitenlijstje van veel kampeerders. Terwijl het zo belangrijk is, want met een overbeladen caravan of camper trekt u minder snel op, heeft u een langere remweg en is de kans op slingeren en een klapband groter. Bovendien is de hele combinatie lastiger te besturen.

Met de volgende tips gaat u veilig op pad:

- Zet zware lading zo laag mogelijk.
- Houd de lading zoveel mogelijk in het midden (bij een camper tussen de assen).
- Benut zo veel mogelijk de onderkasten (servies, etenswaren).
- Lichte spullen in de bovenkastjes (linnengoed, handdoeken, kleding).
- Zet alles goed vast, vervoer geen losse bagage.
- Houd u altijd aan het maximale laadvermogen (en blijf daar liefst iets onder).

Nog wat tips

 

 

focwa-lid


Service Point
budgetcaravan

car
     
 
kies-voor-zekerheid
 
 
Van den Heuvel Caravantechniek - Loon 34 - 5757 AC Liessel - T. 0493 342722 - F. 0493 343433 - info@caravantechniek.nl